1.    Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció

El teatre seria un clar exemple de tradició oral que actualment segueix vigent. Encara, en la actualitat a la societat li agrada escoltar histories amb las que identificar-se i amb les que evadir-se del estres que causa el dia a dia. El teatre es bàsicament una merda interpretació d’històries, situacions, emocions en les quals un pot identificar-se.

 2. Fes una breu explicació (pròpia, no copiada) dels següents conceptes. Pots donar la teva opinió:

 “Nadius digitals” : es aquella persona que ha nascut en la era digital. Es una expressió que bàsicament fa referència a les generacions mes recents, aquelles que han nascut en un entorn clarament digital.

 “Immigrants digitals” : son aquelles persones que han nascut abans de l’evolució de la era digital i que per tant no han tingut una interacció directa amb la tecnologia. Possiblement es per això que actualment no entenen molts conceptes relacionats amb el àmbit de la tecnologia i dubten alhora d’

 “Web relacional” : Es un tipus de web on es poden posar en contacte les persones. Crea, millora i facilita les relacions entre elles. Els seus elements claus serien la interactivitat, la participació, crear i compartir.

3. Fes una relació dels productes o serveis de la Web social dels quals siguis un usuari actiu (és a dir, dels que tinguis obert un perfil) i una altra relació dels que coneguis o hagis vist algun cop, encara que no siguis un usuari actiu. Pots agafar com a referent la relació d’eines de la web social dels apunts.

 Actualment tinc obert un perfil a la red social de facebook. Aquesta red social et permet la comunicació immediata amb la persona que vulguis. Permet enviar documents (fotografies, vídeos, musica…), pots saber el que fan les demés persones que tens agregades així com veure les seves fotos o inclús accedir a informacions mes personals. Es una oportunitat per buscar i relacionar-te amb les persones de una manera diferent tot i que això pot comportar problemes si no saps mantenir un cert control. Et permet veure i saber una mica mes dels grups de musica, actors, pel·lícules que t’agraden ja que hi han pagines oficials on et proporcionen aquesta informació. Pots publicar obertament les teves emocions, sentiments, pensaments i compartir-los amb els demés al mateix temps que tu pots conèixer els pensaments i emocions d’aquelles persones que ho vulguin compartir públicament. Crec que es una altre manera d’interaccionar i comunicar-se amb els demés tot i que també penso que hi ha d’haver un cert control i que s’han de controlar les coses o la informació que poses.

I  finalment, una altre red social de la que no soc usuària activa seria la del twiter. Es tracta d’una red social en la que pots comunicar-te amb persones que tenen un nivell de vida superior al teu, en el sentit que son persones conegudes a nivell social i que tenen un nom en la societat. Futbolistes com Piqué, d’altres com Risto Mejide… Es una pagina en la que bàsicament escrius el que penses sobre temes de la actualitat (política, esports…) i els demés poden llegir-lo i contestar o escriure alhora la seva opinió sobre el que acabes de publicar. Es una oportunitat per conèixer el que pensen els demés sobre el temes de la actualitat que coneixem tots. Es una manera de compartir opinions.

 

Laia Ribera Lobera

T2-B

 

Deja un comentario