Exercici A1 Gestió de la informació Laura Martí Diez

1. Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció
Per exemple, un cas de tradició oral són les receptes o tècniques de manteniment de la casa o de qualsevol tipus que es passen de pares a fills, és un tipus d’informació que no s’ha escrit però que s’ha traspassat de generació en generació i és això el que permet que encara es continuï utilitzant. No cal escriure-lo ja que es recorda pels membres de la família o per la simple tradició.

2. Fes una breu explicació (pròpia, no copiada) dels següents conceptes. Pots donar la teva opinió:
– «nadius digitals»: Són qualsevol persona que ha nascut en plena era de revolució informàtica o audiovisual. Per exemple, els que em nascut al 1993 som nadius digitals, ja que em nascut amb el progrés dels avenços tecnològics nous de la era. 

«inmigrants digitals»: Són aquelles persones que s’han incorporat als avenços tecnològics nous ,però que no han nascut amb ells, és a dir el procés d’aprenentatge suposa un esforç més gran per part seva que la dels nadius digitals.

– «web relacional» i quins són els seus aspectes clau: La web relacional és tota aquella plataforma que et permet compartir o interactuar amb altres persones. Els seus aspectes claus són: Interactivitat, participació i crear i compartir continguts.

3. Fes una relació dels productes o serveis de la Web social dels quals siguis un usuari actiu (és a dir, dels que tinguis obert un perfil) i una altra relació dels que coneguis o hagis vist algun cop, encara que no siguis un usuari actiu. Pots agafar com a referent la relació d’eines de la web social dels apunts.

Youtube i Flickr. Els dos són unes plataformes que et permeten compartir i crear cosses, però en youtube (sí que tinc un perfil obert) comparteixes vídeos (muntatges, experiències d’alguna cosa…) mentre que a Flickr el que et permet és pujar a la web fotografies del que vulguis compartir, llocs on has visitat o qualsevol cosa que vulguis. Als dos llocs comparteixes documents i informació, però en un diferent format, d’una diferent manera, vídeos o fotos.

Laura Martí Diez

T2  Diumenge 12 febrer

Deja un comentario